Informacja o czasowym zamknięciu MIK

Szanowni Państwo,

Uprzejmie informuję, że Zarząd Województwa Mazowieckiego w dniu dzisiejszym zdecydował o przedłużeniu zamknięcia dla odwiedzających instytucji kultury, dla których organizatorem jest Samorząd Województwa Mazowieckiego. Spowodowane jest to podejmowaniem działań zapobiegających rozprzestrzenianiu się wirusa SARS-CoV-2 (Coronavirus).

Zamknięcie instytucji kultury obowiązuje od 12.03.2020 r. do odwołania. Równocześnie Zarząd Województwa Mazowieckiego zdecydował o odwołaniu w tym czasie wszystkich imprez kulturalnych realizowanych przez instytucje kultury, dla których organizatorem jest Samorząd Województwa Mazowieckiego.

Wiesław Raboszuk
Wicemarszałek

(nadesłane 24.03.2020 r.)

W związku z powyższym komunikatem Mazowiecki Instytut Kultury, oraz działające pod jego auspicjami zewnętrzne galerie sztuki (Galeria Foksal, Galeria Test, Galeria XX1 i Galeria Mazowiecka) będą zamknięte, a wszystkie planowane w tym czasie wydarzenia zostają odwołane lub przesunięte na inne terminy.

Informujemy również, że zwrot biletów na odwołane wydarzenia zakupionych w kasie i opłaconych gotówką lub kartą będzie możliwy po ponownym otwarciu kasy na podstawie paragonu lub faktury.

Na wszystkie Państwa pytania i wątpliwości odpowiemy telefonicznie, mailowo oraz w kanałach społecznościowych.

Punkt informacyjny MIK

tel. 783 708 380